Cand devii pacient

Mai rar sau mai des,cu totii ne lovim de probleme medicale si avem nevoie să mergem la medic. Ar trebui sa fie simplu, dar nu e întotdeauna așa.

Trebuie sa iei legătura cu medicul de familie sau să programezi o consultație la medicul generalist. Apoi, vei primi trimiteri pentru alte consultații de specialitate si analize, de făcut într-o anumită ordine, nu neapărat în același centru medical. Toate acestea pot deveni o misiune complicată.

Stai la telefon minute in sir asteptand ca robotul sa te conecteze cu un operator pentru a programa o consultatie, doar ca sa afli ca urmatorul loc liber e abia peste zile, saptamani sau luni. Si asta pentru o singura consultatie. Daca ai nevoie de mai mult sau daca ai o situatie medicala pre-existenta care impune luarea in calcul a anumitor factori de risc, gestionarea situatiei se transforma intr-un proiect potential frustrant si consumator de timp si multe alte resurse. Este vital sa existe un fir coerent de urmarire a pasilor in vederea stabilirii diagnosticului , intr-un cuvant, este nevoie de organizare – medicala si administrativa.

Iata ce face Alter Medico pentru tine, odata ce te-ai inregistrat

Platforma Alter Medico iti pune la dispozitie accesul prompt la toti medicii activi din sistem, medici de familie, sau medici care activeaza in clinici sau spitale. O anamneza rapida si faptul ca au acces imediat la istoricul tau medical le da posibilitatea medicilor sa evalueze rapid cazul tau si sa decida operativ parcursul catre urmatorul pas (de exemplu – apelarea serviciuluil de urgenta, stabilirea medicatiei corespunzatoare, investigatii medicale/consultatii necesare, toate acestea sub coordonare medicala).

Vei beneficia de urmarire medicala permanenta daca alegi sa-ti completezi profilul cu date despre parametri medicali critici – introdusi manual sau sincronizati de la diverse dispozitive medicale de uz personal (incepand cu tensiunea arteriala si pulsul sau glicemia si pana la parametri mai specializati –cum ar fi de la holtere, CPAP, etc.) Aceste date sunt de folos nu numai pentru referinta medicilor in cazul unei consultatii la cerere ci si pentru a evita in timp real o criza medicala. Sistemul genereaza alerte catre pacient si catre medicii curanti atunci cand se inregistreaza niveluri periculoase, determinand atentie si interventie imediata. Tehnologia devine astfel un ajutor inestimabil in a face diferenta intre sanatos sau bolnav, sau chiar intre viata si moarte.